Danse Macabre (CD)

Released August 26, 2022, on Bandcamp and CD.

Label: SANNTIDSMUSIKK · SATIMU 008

Free improvised chaos at Podium, Oslo, 16 June 2009.
Recorded by Kjetil Hanssen.
Editing, mastering and artwork by Lasse Marhaug.
Executive producer: Petter Flaten Eilertsen.

Maja wishes to thank Per Gisle and Harald from Dans For Voksne for organizing the event, Kjetil and Petter for getting the idea to record and release this, and Lasse for making the cover and mastering the recording.

Originally released on 7 February 2010 as a cassette (Danse Macabre) limited to 100 numbered copies by Kassettkultur (KULT 004).

Review in Musikk fra Norge:

Kassettens to sider utgjør de to komposisjonene på denne CD og digitalutgivelsen på Sanntidsmusikk (Som er Eilertsens selskap). Begge klokker inn på ca 18 minutter og må høres etter hverandre for å få en helhetsfølelse av verket. Første del er mer rytmisk preget med flere vokalinnslag og med mer minimalistisk tilnærming. Denne delen er klart mer eksperimenterende og legger på mange måter grunnlaget for del to. 

På andre del får vi korte innslag av noe som ligger nært opp til dronestøy, som utgjør en mer kompakt komposisjon. Hun bygger opp temaer og glir over i nye temaer på en kontrollert og sømløs måte. En teknisk øvelse som virkelig er krevende, og som Ratkje behersker til det fulle. Det oser av kreativitet og samtidig en klar linje i verket. Det er heldigvis ikke noe som er fremført for å vise sin tekniske dyktighet. Nei dette er basert på en faglighet få er forunt, og verket viser en kunstner i sitt ess. Det sluker lytteren og slipper ikke taket før avspillingen er fullbyrdet.

Musikken som serveres er nøye avbalansert og utgjør en harmonisk, likefullt støyende, flom av lyder som er balsam for øret. Dette er vakkert rett og slett, slik som kun støymusikk kan være. Er man ikke familiær med sjangeren er dette en perfekt døråpner inn i et univers av utøvere og stilretninger. Er man allerede inne i hva dette dreier seg om vil albumet være en selvfølgelighet i enhver samling.

Scroll to Top