Reviews (in Norwegian) from the premiere of Revelations (This Early Song)

36320126223_ee14a5f6f3_z

En veldig sterk sangsyklus som kanskje sier like mye om hvordan vi mennesker har det idag som hvordan man gikk rundt og pratet på slutten av forrige istid. Det har en vakker og poetisk tekst av Aasne Linnestå, som har tatt utgangspunkt i disse 23 ordene, men som går langt videre enn det. (…)

Det som teller her er hva Ratkje og Linnestå gjør med dette nå idag. Jeg tenker at dette er et ganske moderne budskap som passer like godt til vår tid som det gjorde for 15.000 år siden: Vi må ta vare på naturen, kjærligheten er det som betyr mest. Vi må ta vare på de sosiale fellesskapene og dele på ressursene. (…)

Det har blitt et veldig velkomponert verk for strykekvartett og mezzosopran. Som alltid hos Linnestå og Ratkje, så er det politisk, men teksten er rik og poetisk nok til at dette aldri blir enkle sannheter. Og framførelsen er som sagt veldig sterk fra Marianne Beate Kielland og Engegårdkvartettens side. (…)

Jeg syns at Maja S. K. Ratkje står fram her som en av de absolutt fremste og mest interessante musikkskapere vi har her på berget. Det er nok et givende samarbeid her mellom Ratkje og Linnestå, framførelsen sitter som et skudd. Jeg håper at dette er en sangsyklus som kommer til å bli spilt og hørt også utenfor Norges grenser.

-Eystein Sandvik, NRK P2

Maja S. K. Ratkjes og Aasne Linnestås halvt konsertante Relevations (This Early Song) i Kulturkirken Jakob ble en stor begivenhet. Ratkje viser sitt store potensial som komponist ved å blande mezzosopran og strykekvartett i en konsert basert på de grunnleggende ordene på alle verdens språk. Språket gir virkelig bilder. Men hvilken rolle lys- og romløsning skulle spille, med en flammende pyroteknisk brann på midten av gulvet i løpet av en pause i stykket, er en gåte. Musikken er god som den er og kunne fremføres på en musikkteaterscene. Den Norske Opera & Ballett burde gi henne oppgaven med å komponere deres neste norske operapremiere.

– Svante Aulis Löwenborg, Ballade.no

LINK TO WORK

Scroll to Top