And sing… reviewed by Dagens Nyheter (SE)

majaratkjeDNprintMed de två nya verken på albumet ”And sing…”, komponerade för sin egen röst, Cikadaensemblen och Oslo Sinfonietta under ledning av Christian Eggen, bidrar tonsättaren Maja SK Ratkje på ett överraskande sätt till årets Shakespearefirande.

Det första är en avantgardistisk ljudfantasi över en förförisk replik hos Titania i ”En midsommarnattsdröm” – farlig och vacker, råstark och skör. Det andra är en ”Concerto for voice” där Ratkje blir Shakespeare själv i ett slags instrumental teater där stämmorna byter masker och förklädnader med hisnande fart.

En fräckt actionspäckad charad som med otvungen rörlighet och yster melodik leker med solokonsertens ursprung i det tidiga 1700-talet.

Bästa spår: ”And sing while thou on pressed flowers dost sleep”

Martin Nyström
[intlink id="9239" type="post"]Record link[/intlink]
Scroll to Top