Oh No Love, You’re Not Alone

AlpacaBowieNoLoveBowie in a new and different kind of wrapping!

The project presents newly composed music based on David Bowies concept album “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” from 1972. The works are written and arranged by the composers Alwynne Pritchard, Ole Henrik Moe, Jon Øivind Ness and Maja S. K. Ratkje. The ensemble and the four composers, all emphasize Bowie as an important source of inspiration in different ways. Bowie’s music and artistic expression has been a great influence on a whole generation of musicians and creative artists, regardless of genre.

Andreas Kjerkol Elvenes / Maja S K Ratkje – vocals
Alex Robson / Sigrid Elisabeth Stang – violin
Marianne Baudouin Lie – cello
Else Bø – piano

[intlink id="8262" type="post"]On this album: From Ziggy Stardust[/intlink]

in Norwegian:

David Bowies musikk er ærlig og utilgjort, kraftfull og energisk, pussig og absurd, nyskapende og overraskende. Det øyeblikket du tror du har ‘skjønt det’, overrumpler han deg med noe helt uventet og tidligere ukjent. Dette er noe av det vi ønsker at du som publikum skal oppleve med ‘Alpaca Bowie’.

Alpaca Ensemble presenterer nykomponert musikk basert på David Bowies konseptalbum “The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars” frå 1972. Nykomposisjonene er skrevet av komponistene Alwynne Pritchard, Ole Henrik Moe, Jon Øivind Ness, og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. Både ensemblet og de fire komponistene fremhever Bowie som en viktig inspirasjonskilde, på ulike måter. Bowies musikk og hans kunstuttrykk har hatt stor innflytelse på en hel generasjon av musikere og skapende kunstnere, uansett sjanger.

Alpaca jobber gjerne i såkalte grenseland mellom etablerte musikksjangre, og liker godt å være med på å viske bort, eller hvertfall forkludre, grensemarkeringene mellom sjangre og «tradisjonsleirer». ‘Alpaca Bowie’ er ikke klassiske musikere som spiller popmusikk for å prøve noe nytt. Dette prosjektet handler om komponister og utøvere innen klassisk samtidsmusikk som lar seg inspirere av enestående og banebrytende muskk av en stor artist og kunstner som de beundrer, og utforsker dette materialet i sin egen tradisjon og uttrykksform. Dermed utfordrer de også denne tradisjonen og de konformiteter som finnes innenfor den klassiske samtidsmusikken.

‘David Bowie Dolls’ design and photo: Ekaterina Svetova

AlpacaCDCover

Scroll to Top