Av og til så kan det jo bli kunst (NO)

Avogtil

A book edited by Maja S. K. Ratkje with quotes from private interviews with the singers in Trondheim Voices about finding their voice, art, the singer’s role, the physicality, the narrative power of the voice and more.  From the research materialfor the staged work Ekkokammer.

Link to Ekkokammer 2.0

Text from the publisher, Beijing Trondheim:

En stemme kan behage eller ryste, i gjenkjennelse eller provokasjon. Helt nøytralt eller kjedelig blir det aldri. Stemmens musikk går rett i sjela. Hva vil det si å være sanger, hva betyr stemmen og hva ønsker vi å uttrykke med den?

I Av og til så kan det jo bli kunst graver Maja S. K. Ratkje dypere i disse spørsmålene. Gjennom intervjuer med sangere fra vokalgruppen Trondheim Voices, som hun senere har bearbeidet til et slags skriftlig korverk, gis leseren et innblikk i den uhyre komplekse affæren det er å bruke stemmen som redskap i musikk. Boken er en utforsking av hva det vil si å finne sin stemme – og sin måte å bruke den på.

Av og til så kan det jo bli kunst er et samarbeid med Trondheim Voices/Midtnorsk jazzsenter, og lanseres i forbindelse med uroppføringen av forestilligen «Ekkokammer 2.0» under Trondheim Kammermusikkfestival på Dokkhuset 26.09.2015.

*

Den der lettheten som eg opplevde på folkehøgskulen… når du høyrer det settast i gang, når det er eit forspill der, og så raslar det i papir, og hosting og så… byrjar det!

*

Scroll to Top