Tale of Lead and Frozen Light

2014; dur: 15′; String orchestra; 
Score at Wise Music Classical

Based on the string quartet Tale of Lead and Light (2011)

Minimum number of players: 3 – 2 – 2 – 2 – 1

The original string quartet was written in the aftermath of the events in Oslo and Utøya July 2011. A source of musical inspiration is Beethoven’s “Quartet Op. 59 number 1”. My music is full of elements from Beethoven’s work.

The ambiguity in the title reflects both hope and dread. Beethoven’s light shines through, strong and full of life!

Commissioned by and written for Det Norske Kammerorkester.

A Norwegian review:

(…)I programmet skriver Ratkje selv om hvordan Beethoven ble et lys over arbeidet sommeren 2011, før og etter 22. juli, da Tale of Lead and Frozen Light ble til. I dag hører man først og fremst at Ratkje kom fram til et frodig og spennende stykke, overraskende organisk, nær romantisk, til å være av en som også er kjent som eksperimentell sanger og støykunstner. Etter urfremføringen er det fristende å si at også 22. juli kanskje høres her, og i alle fall inspirasjonen fra eldre kunstnere, fra Beethoven og framover. Verket er vakkert, rett og slett. Astrid Kvaldbein, Aftenposten 2014

frozenlight

This entry was posted in Blog, Large ensembles and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tale of Lead and Frozen Light

 1. admin says:

  Mange takk! Versjonen for strykekvartett, Tale of Lead and Light er utgitt på CD med Engegårdkvartetten på 2L, men ikke denne for fullt strykeorkester. H[per en dag at noen vil spille inn den også, så klart.

 2. Torunn Johansen says:

  Et fantastisk flott og bevegende verk som jeg nettopp har hørt på ‘Musikk i P2’!
  Blir den å få kjøpt??
  ( Vil også ha nevnt at Schaathuns ‘Beethoven singt’ gjorde inntrykk!)

  Mvh
  Torunn Johansen, Sortland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *