Ein Häppchen noch

2011; dur: 20′; A one-act opera for sinfonietta
(afl/picc, obd'a, cl, cbsn, hn, tbn, perc, hpsd,
2vln, vc), mezzo and reciter; Text by Arild Vange;
Score at Wise Music Classical

This is a chamber opera. Can also be performed concertante. Onstage is the female singer, male actor, harpsichord and violin 1. The scenario is dark, only lit by candlelight, placed near the edge of the stage, and perhaps on the sides. Spread around are leftovers from a decadent Christmas party: empty bottles, food, confetti, etc. An off-stage piano is not visible. Grouped in three groups with three musicians in each, the rest of the ensemble forms a large half-circle behind the audience in the same order as from top to bottom of the score. They should be provided with note stand lights, as the room will be dark. The conductor should be as discret as possible.

The piece is commissioned by Trondheim Sinfonietta and Ny Musikk and was first performed at Byscenen Dec. 17 with Anne-Lise Berntsen (mezzo), Trond Peter Stamsø Munch (reciter) and Trondheim Sinonietta conducted by Lars-Thomas Holm. Directed by Lisa Charlotte Baudouin Lie.

Programme text in Norwegian:

“Ein häppchen noch” foregår i en slags stillstand, eller adventestilstand om du vil, hvor vi ikke er helt sikker på hvilken retning vi skal ta. Sangeren og skuespilleren ser ikke hverandre, stemmene deres møtes gjennom teksten – som glir over fra tysk til norsk og engelsk. De to verdnene møtes såvidt i musikalske overlappinger, men uten å virkelig møtes. Kanskje en av dem tilhører en annen tid? Hva venter vi på? Står vi kanskje i veien for oss selv? Teksten antyder: Kanskje vi er flere enn: Jeg. Hei! Teksten ser seg til siden. Lytter til sidestillheten. Librettoen er skrevet i dialog med I Ging. Das Buch der Wandlungen, 52. GEN / Das Stillehalten, der Berg og http://www.rezepte-und-tipps.de/Weihnachtsrezepte/Truthahn.html (kalkun) og (gås) http://kochen.gofeminin.de/w/rezept/r1057/weihnachtsgaensebraten-mit-bratapfel.html.

fjellene står sammen. holder inne

hjertet beveger seg: i tankene

auf die gegenwärtige lage zu. rolig

går du inn i die verdunkelung durch

interessen und begehrlichkeiten. your

happy heart. ein häppchen noch. sterk

kaffe. eller personlighet. lukten av røyk

ingen sin flamme. naken truthahn. eller

gans. herz und leber klein. ble du vâr:

vergiss das ICH. løktåren rød. gir du: slipp

lyset. står stille. holder inne. du sa:

knoblauchzehen. trockener weißwein. jeg

roer meg ned. alltid en annen. alle gut

vermengen. die masse in den kropf stecken.

sekkformet utvidelse av spiserøret. hjertet

mitt: ikke fritt. får ikke rikket deg. ryggen

rak. kerzengerade henger du. med haken.

rause hender. fyller på. med geriebene

haselnüsse. majoran. frische petersilie. det

spontane lyset. ikke ovenfra. til siden jeg

ser: deg. hør: sidestillheten.

Scroll to Top