Snowblind review (in Norwegian)

Smaalenenes Avis:

Gøyal samtidsmusikk

Gøyalt! Enkelt og greit. Spesielt er platas to første verk er av det minneverdige slaget. Det innleder med lyden av en (for musikere) alltid viktig, med akk så irriterende metronom. Betegnende nok heter satsen «Ticks», som kan hentyde på metronomens gjennomtrengende lyd, en vekkerklokke man ønsker ti mil vekk, eller på den lite trivelig betegnelsen på flått – tidsvis plagsomt alt sammen. Brøskes «Ticks and waves» kan derfor på mange måter oppfattes som hendelsesmusikk, der sats nummer to «Waves» virkelig kan nytes. I Ratkjes «Et Os» er Hanne Diserud solist og det er Karin Sveen som har forfattet tekst. Her har Ratkje virkelig klart å underbygge tekstens motsigende kraft. Det er lekent, det er vare stemninger, det er overraskelser, det er smerte – alt er med på å skape en spesiell atmosfære for lytteren. Og at lytteren finner andre innfallsvinkler ved hver ny gjennomlytting gir verket en god kraft. Også Eirik Hegdals og Jon Øivind Ness bidrag på denne plata er av det positive slaget, og som helhetsinntrykk bør dette være en plate med en grei inngang til en musikkstil mange ikke tør å låne øre til. ”Snowblind” er Trondheim Sinfoniettas andre cd-utgivelse. (Trond Erikson)

[intlink id="6289" type="post"]Record link[/intlink]
[intlink id="5276" type="post"]Link to ET OS[/intlink]
Scroll to Top