Larache

2011; dur: 90'; Docu-Theatre performance by Kjetil
Skøien

Cultural differences. This play about the conflict of living in two different cultures is based on true stories from the lives of the actors. The play’s director is Kjetil Skøien and the music is by Maja Ratkje. Transnational Art Production (previously known as “Du store verden!”) work to strengthen intercultural relations in artistic and cultural programmes, both nationally and internationally. They present innovative performances to existing and new audiences.

Direction, script, video: Kjetil Skøien

Music: Maja Ratkje

Percussion: Amund Sjølie Sveen

Actors: Yassine Erofali, Abdelaziz Kossai, Tarik Moussaid, Samir Tawfiq, Kjetil Skøien

Dramaturg: Janus Kramhøft

Technician: Tor Kr. Liseth

Produced by TrAP and Passage Nord Project with support from Arts Council Norway

Hva drømmer en ung marokkansk mann om mens han venter på å komme til Europa og hva er virkeligheten hans etter at han har kommet til “drømmenes rike verden” ?

Personlige fortellinger og observasjoner av forskjeller mellom Norge og Marokko, Maja Ratkjes musikk inspirert av marokkansk folkemusikk og Rai, samt Kjetil Skøiens videofilmer fra Marokko bindes sammen til en fortelling om marokkanske drømmer og norsk virkelighet.

Tekstene er basert på intervjuer med fire marokkanske menn bosatt i Oslo og fragmenter fra den franske forfatteren JEAN GENETs romaner og skuespill. For mange som kommer seg ut av Marokko stemmer ikke drømmene og forestillingene de hadde om et bedre liv med virkeligheten. De savner det nære fellesskapet mellom menneskene i Marokko, en ny ukjent ensomhet oppstår ofte i det nye landet og de vil alltid være fremmede selv etter å ha bodd i Norge i 10- 20 år. Mange føler seg fremmede selv når de kommer hjem til sitt eget land. Forestillingens tema er enhver innvandrers problemstilling, uansett hvilket land han eller hun kommer fra.

LARACHE er en liten fiskerlandsby i Marokko hvor Jean Genet er begravet.

Scroll to Top