Mye nytt på åpningkonserten (NO)

Avisa Nordland:

Den store høytidelige åpningskonserten for Nordland Musikkfestuke 2008 ble nesten utelukkende en samtidsmusikkonsert.

Et av instrumentene Bodø Sinfonietta var utvidet med og som Maja Ratkje og konsertmester Sveinung Lillebjerka musiserte sammen med, var en gammeldags skrivemaskin.

Jørgen Mathisen. Foto: Bjørn Erik Olsen. Publisert 03.08.2008

Bortsett fra åpningsverket, som var en konsert av Igor Stravinsky, var åpningskonserten helt viet musikk komponert det siste tiåret. Det ble ganske vekslende mottatt av et publikum som fylte vel halvparten av kulturhusets store sal. Alle de tre samtidsmusikkverkene har den menneskelige stemme som dominerende instrument.

Mens Ratkje er festivalkomponist som fikk det meste av tida i annen avdeling med sin “Concerto for voice”, fikk festivalartisten Ketil Hugaas blant annet gleden av å urframføre et verk som komponisten Dagfinn Roosnes spesielt har tilegnet Hugaas. Teksten er av Sigbjørn Obstfelder.

Det andre verket Hugaas framførte var en mellomting mellom deklamasjon og sang, med Sinfoniettaen som ganske tilbaketrukket følge.

(Fullstendig anmeldelse i papirversjonen av avisa.)

Scroll to Top