Maja Ratkje blir Nordland Musikkfestukes festivalkomponist i 2008 (NO)

Musikk nyheter:

Maja Ratkje blir Nordland Musikkfestukes festivalkomponist i 2008. Det ble klart i dag på en pressekonfe- ranse der Ratkje selv var til stede og framførte en improvisasjon for vokal og elektronikk. Festivalsjef Rolf-Cato Raade kunne fortelle at NMFU har jobbet i flere år for å få henne hit;

– Først bestilte vi et bestillingsverk og senere ble engasjementet utvidet til å være festivalkomponist. Hun kommer til å få framført fire verk der hun vil delta selv som utøver på enkelte framføringer. I tillegg planlegger vi forskjellige oppsett og konstelasjoner. For å si det slik så utelukker vi ingen ting på det nåværende tidspunkt.

Bestillingsverket er bestilt for vokal og piano og vil hhv. bli framført av mezzosopran Marianne Beate Kielland og Nils Mortensen. Bestillingsverket og de andre konsertene vil bli framført i tidsrommet 1.-10. august 2008. Nærmere datoer og hva som skal framføres, utenom bestillingsverket, ville Raade ikke slippe før tidligst når hele musikkfestuke programmet ligger klart.

Ratkje er den tredje festivalkomponisten i NMFUs historie. I 2005 var det Sigmund Lillebjerka og i år var det Rolf Wallin.

Av Tore Stemland

Scroll to Top