Fretwork spiller Ratkje (NO)

Ballade:

Gambe-ensemblet Fretwork spiller orginalmusikk for renessanseinstrumentet viola da gamba i Gamle Aker Kirke 14. desember. Dagen etter er det plateinnspilling med Maja Ratkje.

Med en fartstid på over 20 år har Fretwork en lang og kritikerrost produksjon bak seg. Nå kommer ensemblet hit for første gang til Oslos eldste kirke for å spille både gammel og ny musikk på sine barokke strykeinstrumenter.

Fretwork skal blant annet spille Maja Ratkjes “River Mouth Echoes”. Programmet ellers vil bestå i stykker av blant annet Henry Purcell, J.S. Bach og Byrd.

– Jeg har mange ganger tenkt at den mest interessante klassiske musikken er den helt nye og den helt gamle. Fellesnevneren er ofte at utøverne spiller ting vi ikke har hørt før. Og originalmusikk for gamber er ekstremt sjelden kost i Norge! Det er duket for en vakkert klingende konsert med historisk sus og unik programsammensetning, sier Ratkje i en pressemelding.

Dagen etter skal Fretwork gjøre en plateinnspilling av samme stykke til Ratkjes første portrett-CD på plateselskapet Tzadik. Ratkje er første skandinav som skal gi ut plate på selskapet Tzadik som eies av den berømte/beryktede komponisten og saksofonisten John Zorn.

Scroll to Top