Støyartist opptrer på Tou Scene (NO)

Aftenbladet
Publisert 04.10.2007
Kristin Aalen

photo by Jan Ingemundsen

I to dager har hun holdt verksted på Tou, i kveld opptrer hun selv.
– Lyd er helt avgjørende når jeg tenker musikk. Da mener jeg intendert lyd. I utgangspunktet kan alle lyder brukes, men de må ha en musikalsk funksjon. Derfor er det så interessant å utforske stemmen. Det som er gjort til nå, er veldig konvensjonelt. Jeg vil lage det ingen har hørt før.

– Hva har forteller du verksteddeltakerne dine her?

– Jeg vil inspirere til å tenke selv. Den enkelte må finne sin egen estetikk. Sang er hovedinstrumentet mitt, men jeg kan like gjerne undervise skuespillere. Gjennom lek jobber vi med lyd og kropp, lyd og bevegelse.

Hun sitter i kafeen på Tou og ammer sin førstefødte, fire måneder gamle Frida.

– Travelt med et lite barn midt i det hele, prøver vi.

– Dette? Å nei. Jeg har jobbet ræva av meg i ti år som frilanser. Hun her er ingenting. Ratkje kommer rett fra en turné med metallbandet Trinacria. – Vi var i alle de store norske byene og fikk kjemperespons. Men i Sandnes var besøket dårlig, der var det gjort for lite PR.

33-åringen synes det har vært meget inspirerende å høre hva Sidsel Endresen og David Moss har fått til med stemmen på Tou Scene.

– Alle landets stemmepedagoger burde vært her. Det er supert at Institute for living voice er kommet til Norge.

Scroll to Top