“Hva føler du nå” (NO)

Adresseavisen:

Kommersielle Mira Craig og undergrunnsartisten Maja Ratkje fra Trondheim skal representere hver sin ende av skalaen når de samles til felles intervju på Bylarm.

Hva føler du nå, Maja Solveig Kjelstrup Ratkje?

Jeg har egentlig ikke rukket å føle så mye på det, ettersom jeg akkurat nå er opptatt med å planlegge en tur til USA, men jeg tror ikke vi er så grunnleggende forskjellige som arrangøren skal ha det til. Jeg vet hva hun driver med, det står jo om henne i alle mediene. Jeg er glad jeg slipper et sånt mediefokus.

Du er mer bevandret i smale undergrunnsmagasiner enn tabloidene?

Ja, og jeg føler at jeg får bra oppmerksomhet for det jeg gjør. Jeg har gitt ut vel 60 plater på ti år. Jeg har mitt publikum, og tror ikke et intervju på Bylarm vil gjøre så mye for det jeg driver med. Jeg får ingen stjerner i øynene av dette. Jeg vet ikke om jeg har så mye å bidra med i en populærkulturell sammenheng, det er ikke i den bransjen jeg driver.

Hvordan er din bransje forskjellig?

Mitt fokus er på musikk. Fokuset er ikke hva jeg har på meg på konsert. Jeg respekterer jo folk som gjør ting selv, men jeg har inntrykk av at populærpakka handler om mye mer enn musikk. Av og til kan man sette spørsmålstegn ved om artister blir skapt av bransjen. Jeg er ikke i faresonen der, jeg holder på i et annet felt.

Hva skjer i USA?

Jeg drar til USA minst et par ganger i året og holder konserter. Jeg har et stort publikum i den amerikanske undergrunnsscenen. Det blir en bitteliten tur nå, jeg drar på torsdag og skal gjøre én jobb i Los Angeles og én i Chicago, og så er det hjem igjen. Senere i sommer og til høsten blir det en lengre turné med bandet Fe-mail.

Og ellers?

Jeg er fremdeles lykkelig etter SPUNKs tiårsjubileum, som var i helgen. Vi har nettopp kommet med en ny plate i den anledning. Fremover blir det en ny plate med Fe-mail i vår, og da skal vi på norgesturné. Det er litt mindre forhold for oss her, men vi har lyst til det. Vi spiller støymusikk, så vi får litt publikum fra rockemiljøet.

“Hva føler du nå”, fast spalte i Adresseavisen 2006.
Foto fra forestillinga “Innhentet” av gruppa Hærmendene.
Scroll to Top