Tre favoritter (NO)

Maja Solveig Kjelstrup Ratkje Synger, spiller theremin og elektronikk i Spunk, aktuelle med albumet En aldeles forferdelig sykdom

Musikk: Gagakumusikk

– Guddommelig musikk som rører ved vår tidsforståelse. Gagaku er den eldste utøvende kunstform i Japan, tradisjonen har vært holdt i hevd i 1000 år ved det keiserlige hoffet. Fram til nyere tid har det kun vært mulig å høre denne musikken der, men idag er det mulig å høre denne musikken live for vanlige dødelige, samt på flere plateutgivelser.

Litteratur: Nag Hammadi-tekstene

– En samling på til sammen 13 filosofiske og religiøse bøker skrevet på koptisk som ble funnet i Nag Hammadi i Egypt i 1945. (NB, dette er ikke de dødehavsrullene!) De kan dateres tilbake til det andre århundre og gir et unikt innblikk i alternative former for tidlig kristendom såvel som filosofiske tenkemåter 2000 år tilbake.

Kunst: Fra faraotiden i Egypt

photo by Maja S. K. Ratkje

– Monumentale spor etter en enormt innflytelsesrik sivilisasjon som eksisterte i en 4000 år lang høyalder. Overveldende og vakkert, mystisk og rikt.

Pyramider og faraograver er en ting, men et sted man virkelig bør dra til er det Egyptiske museet i Kario.

Universitas, 2005-11-16

Scroll to Top