It’s a ladies night, oh what a night! (NO)

All Ears er endelig i gang igjen og denne første kvelden ble Blå fylt opp til randen av hissige gitarer, såre blåsere, bankende trommer og massive lydvegger. Med en besetning i stjerneklasse var det sjelden tvil om at dette skulle bli en fin kveld for alle til stede.

Panorama. Mats Johansen.

(…)

Dette hadde vært en god kveld så langt, men to kvinner skulle kuppe tronen med et sett fra paradis. Med en tett miks av oscillatorer, gurglende althorn, stemmebrøl og effektbokser tok Fe-Mail kontrollen veldig tidlig i settet. Konserten deres kunne nok virke både ustrukturert og vanskelig for mange. Men låner man et åpent øre til musikken vil den snart stå frem som både leken og komponert. De to – Maja Ratkje og Hild Sofie Tafjord – har jobbet sammen i en årrekke og dette vennskapet gjør seg gjeldende ved flere anledninger. Ved et tilfelle ser elektronikken ut til å svikte, men de to damene gjør intet annet enn å smile i det Tafjord slipper ut et ”skjønner’u?” til sin makker og sekunder senere brøler de avgårde.

De er alltid bra, men ved et tilfelle finner de frem til det strålende i sitt uttrykk på en måte det er sjelden man hører i det hele tatt. De trekker vekk fra de knitrende effektene og bølgende oscillatorene og går over til seg selv som lydmaskiner. Tafjord gurgler, puster og snakker gjennom hornet sitt, mens Ratkje hvisker, buldrer og klikker på en nesten utenomjordisk manér.

Snart er de tilbake i effektenes verden; begge to er bøyd over knapper, brytere og kabler mens de hyler, vreser og synger inn i effektbelagte mikrofoner. De toner ut med smil og mottar applausen fra et publikum som har funnet kveldens favoritter – dette ble desidert en ladies night.

Alt i alt var denne kvelden et godt utgangspunkt for en festival som har vist seg å være en av de bedre av sitt slag. Det gjenstår dermed ikke annet enn å anbefale de av våre lesere med sans for god musikk et besøk til denne festivalen: hold ørene åpne – dere vil ikke bli skuffet!

Scroll to Top