SITAT

2004; dur: 60'; A performance with Kjetil Skøien,
Ursula Andkjær Olsen, Snorre Hvamen and Maja Ratkje

Programme notes:

SITAT is a project created and performed by composer/musician Maja Ratkje, author Ursula Andkjær Olsen, performer/actor Snorre Hvamen and artist/dancer/performer Kjetil Skøien. The performance is a «multi-work» in which different art forms are combined. The quotes or excerpts (sitat is the Norwegian word for quote) come from music, literature, art, film and dance. Writer Ursula Andkjær Olsen is given literary quotes by the others; composer Maja Ratkje musical quotes, and Kjetil Skøien film quotes. Actor Snorre Hvamen uses the quotes and excerpts provided by the others. Each member then treats the quotes he/she has received from the others, and presents them on stage – in addition to improvising over new elements which are introduced in the course of the performance.

SITAT was first performed at the Ultima Festival 2004.

in Norwegian:

SITAT

-en forestilling av og med

MAJA RATKJE, KJETIL SKØIEN, URSULA ANDKJÆR OLSEN, SNORRE HVAMEN

Alle kunstnere inspireres av andre kunstneres arbeider, men i denne forestillingen må alle involverte forholde seg til de andres inspirasjonskilder, forbilder.

De fire kunstnerne har gitt hverandre sitater, som de må forholde seg til når de skaper egne uttrykk. Komponisten har fått musikksitater av de andre, forfatteren tekstsitater, regissøren filmsitater. Dette materialet som spenner over et stort felt av inspirasjon er blitt til en forestilling hvor fragmenter fra spillefilmer settes sammen med musikk, tekst og handlinger fra filmene, mer eller mindre bearbeidet.

I møtet mellom kunstarter vil publikum kjenne igjen fragmenter av f.eks. Mahler, Coldplay, Tarkovsky, Wells, Beckett, Barthes, japansk keisermusikk, og nye sammenhenger oppstår mellom kunstverk som aldri er ment å skulle oppleves sammen.

URSULA ANDKJÆR OLSEN er en av Danmarks nye kritikerroste poeter, hun er utdannet musikkviter og skriver nå libretto til en ny dansk opera. MAJA RATKJE er komponist og improvisasjonsmusiker, har mottatt Arne Nordheims pris og turnerer i hele verden med gruppene SPUNK, Fe-mail og soloprosjektet Voice basert på hennes egen stemme. KJETIL SKØIEN er utdannet fra Statens Kunstakademi, men er kjent som performance kunstner og teaterregissør, han har arbeidet på mange norske institusjonsteatre, og har i 18 år drevet sitt eget teaterprosjekt PASSAGE NORD, hans bilder er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og han har stilt ut på museer og gallerier i hele Europa. SNORRE HVAMEN er en ung skuespiller som er utdannet ved Institutt for scenekunst, Fredrikstad.

Forestillingen er en av 5 vinnere i en nordisk konkurranse utlyst av NORDSCEN, København, og den ble første gang vist under Ultima-festivalen i Oslo 2004.Kjetil_Skoyen

Scroll to Top