DEAF: een festival waar Rotterdam met recht trots op kan zijn! (NL)

Love2party 2004:

Maja Ratkje is een Noorse muzikant die ondermeer haar eigen opera heeft geschreven en filmmuziek maakt. Op Sonar blies ze ons al eens van de sokken, nu deed ze dat dunnetjes over. Ratkje werkt met samples die ze terplekke inzingt en bewerkt. Haar operazang vult ze aan met diepe sprookjesachtige klanken. Met bewegingssensoren beinvloedt ze vervolgens haar muziek. In een pauze tussen de nummers zei deze schattige dame tegen het publiek dat ze daarna een stuk noise voor ons zou gaan spelen, als het te hard werd moesten we onze vingers maar in de oren stoppen. Ze zong niet alleen eigenaardig, maar toverde monsterlijke sounds uit haar instrumenten. Een klasse apart deze dame, met een geheel eigen sound.

Scroll to Top