Portrettprogram i Danmarks Radio P2 (DK)

DR: Hun er norsk samtidsmusiks store håb, og har succes med alt hvad hun foretager sig. Hun debuterede fra konservatoriet med højeste karakter, og fik så meget opmærksomhed, at det var lige ved at tage pippet fra hende. Også fordi det kan være svært at finde sig selv, som kvindelig komponist.

Hendes store ikon er Pippi Langstrømpe. Pippi leder efter en spunk, og det eneste hun ved er, at det ikke er en støvsuger. Man ved det når man har fundet det, siger Pippi, og sådan er det også med den musik som Maja Ratkje skaber.

I Oslo er hun en vigtig brik i et stort kreativt miljø. Maja Ratkje kalder det sin ‘musikalsk familie’. Det er grupper som fx Spunk, Femail eller Syklub fra Helvede.

Radioindslaget blev sendt første gang i 2004.

(Link to radio interview no longer working. Contact DR.)

Scroll to Top