Politikk med soundtrack (NO)

Tønsbergs Blad:

IMPROVISASJON: Alle deltagerne imponerte under Impro: debatt i Holmestrand, der musikere og politikere møttes. Espen Thoresen (fra venstre) var ordstyrer, Lars Horntveth på treblås og politiker Inga Marte Thorkildsen. FOTO: ANNA-MA OLSSON

HOLMESTRAND: Ungdomshuset i Holmestrand var lørdag scene for et politisk og musikalsk kick. På scenen var unge musikere og politikere samlet for en debattkveld utenom det vanlige.

Knut-Erik Lahn

I det venstre hjørnet satt Inga Marte Thorkildsen fra SV, i det høyre satt Torbjørn Røe Isaksen, nestleder i Unge Høyre.

Ordstyrer for kvelden var en opplagt Espens Thoresen, kjent fra diverse programmer i NRK. Husbandet besto av brødrene Martin og Lars Horntveth, Maja Ratkje og Frode Haltli.

Meningen med denne sammensetningen, var at musikere og politikere sammen skulle improvisere seg fram til kveldens innhold. Menneskestemmen og bandets musikk skulle møtes. Og det gjorde de til gagns.

Musikk og politikk

Ingen av deltagerne visste hva som ville komme ut av dette konseptet, heller ikke arrangørene. Det er første gang Vestfold Festspillene arrangerer en Impro: debatt. Ingen hadde trengt å bekymre seg, dette ble en spennende konvergens.

Det startet med en debatt mellom de to politikerne fra hvert sitt hjørne om alt fra pupper til fjorder. I bakgrunnen lurte musikken forsiktig, og spilte etter hvordan debatten utviklet seg. Så begynte temperaturen å stige mellom debattantene, og musikken steg i samme takt. Til slutt overtok musikerne. De klarte det få klarer; å overdøve politikere, og publikum fikk presentert et drivende, improvisert musikkstykke. Så roet musikken seg, og den politiske debatten fortsatte med et nytt tema.

Dette vekselbruket mellom musikk og politikk fortsatte så gjennom forestillingen.

Cowboy-ordstyrer

Espen Thoresens balanserte mellom å opptre som ordstyrer, debattant og musiker gjennom kvelden. Han rabulerte rundt på scenen som en cowboy med svingende mikrofon, ladde spørsmål til politikerne og innspill til musikerne.

Musikerne imponerte med sin evne til å fange opp stemninger, og omgjøre det til fengende musikk. Maja Ratkje på vokal og sampling, Frode Haltli på accordion og trombone, Lars Horntveth på gitar og treblås, Martin Horntveth på sampling, trommer og elektronikk spilte alle rundt temaer som ble bragt på den musikalske banen.

Publikum takket med stående ovasjoner, og impro-deltagerne bukket selvfølgelig i takt.

(Arkivartikkel fra 30.06.2003)

Scroll to Top