The Ice Planet / Isplaneten

1995-99; dur: 40′; Radio play by
Marius Holth/Dagfinn Rosnes/M. Ratkje

En iskomet fra universets ytterkant
Blir sett med jordens instrumenter
Det fryktes kollisjon med denne is-gigant
Folk ser mot himmelen, og venter…

Kometen “Tertia” er på kollisjonskurs med jorden og en Astronaut blir sendt ut for å redde situasjonen. Han lander på kometens overflate, men i stedet for å sprenge den, blir han lokket inn i en hule av merkelige stemmer. Mens kometen fortsetter sin dødelige bane, begynner Astronauten sin dialog med universets grunnleggende krefter. Inne i kometen møter han nemlig de fire elementene, ild, jord, vann og luft. Mens nyhetsreportere i alle land teller ned dagene til beregnet trefftid, svever Astronauten i grenselandet mellom virkelighet og drøm.

Isplaneten er et lyd-dikt på 37 minutter. Skrevet og regissert av Marius Holth, med musikk av Dagfinn Rosnes og Maja Solveig Kjelstrup Ratkje. Marius Holth gir stemme til Astronauten, mens de fire elementene spilles av Vigdis Garbarek, Rolv Arly Lund, Nils Vogt og Maja Solveig Kjeldstrup Ratkje. I rollene som nyhetsreportere møtter du Marianne Ytre Eide Bjårstad og Einar Lunde. Klipp og lyddesign Marius Holth og Jan Lange, Studio RadioNova og NOTAM. Isplaneten er støttet av Norsk Komponistfond, Norsk Musikkfond, Norsk Filminstitutt, RadioNova og NOTAM.

Isplaneten var det første hørespillet som ble kjøpt opp av NRK-radioteateret, produsert i sin helhet utenfor NRK.

MajaogMarius

Scroll to Top